Valikko Sulje

Hankintatavat

Leasing, Käyttövuokra, Suoravuokra ja Osto

Voitte hankkia meiltä tulostimet, kopiokoneet, monitoimilaitteet ja esitystekniikan neljällä vaihtoehtoisella tavalla: Leasing, Käyttövuokra, Suoravuokra ja Osto.

Kaikkiin hankintatapoihin suosittelemme laitteistoon kohdistuvaa ylläpito-/huoltosopimusta, mikä takaa laitteiden toimivuudelle mielenrauhan ja jättää toimivuuden murehtimiset sekä riskit tyystin meidän vastuulle. Lue huoltosopimuksesta lisää!

Oli laitteisto- ja rahoitustarpeesi mikä hyvänsä, ole meihin yhteydessä, niin katsotaan tilanteeseenne paras ratkaisu yhdessä!

Leasing

Leasing on tyypillisesti 36-60 kuukauden sopimus, jossa laitteistosta maksetaan kuukausivuokraa rahoitusyhtiölle.

Rahoitusyhtiön rooli on rahoittaa kauppa ja veloittaa ottamastaan riskistä alhainen korko sopimuskauden aikana. Korko pysyy kiinteänä koko sopimuskauden ajan, joten varsinkin nykyisen matalan korkotason talousaikana, on leasing todella riskitön vaihtoehto.

Leasingin avulla kuukausikustannus pysyy vakiona ja ratkaisun kokonaiskustannukset on helppo budjetoida. Leasingmaksut ovat myös verotuksessa vähennyskelpoisia kuluja.

Leasing tuo yrityksellenne muun muassa seuraavia etuja:

1) Helpottaa budjetointia – budjetoinnissa ei tarvitse varautua suuriin laitteistoon liittyviin kertainvestointeihin

2) Ei sido vakuuksia – rahoituksen kohde riittää useimmissa tapauksissa rahoituksen vakuudeksi

3) Auttaa rahoitussuunnittelussa – leasing-rahoitukseen liittyvät kulut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa

4) Vapauttaa pääomaa ydinliiketoimintaan – pääoma ei sitoudu yrityksen laitehankintoihin

5) Kohdentaa kustannukset – rahoitus tasaa laitteistoon liittyvät kulut sen järkevälle käyttöiälle

6) Tekniikan kehityksessä mukana pysyminen – rahoituksen myötä monet asiakkaat haluavat rahoituskauden päättyessä päivittää laitteet uusiin nykyaikaisiin malleihin. Tämä on rahoituksen kanssa ketterää, kun laitteiston lunastuksista/vanhojen vastuiden uudelleenrahoittamisista voidaan sopia, toisin kuin jos kohteen omistaa kertaoston myötä.

Leasing on ylivoimaisesti suosituin tapa hankkia laitteistot. Yrityksellämme on pitkäaikaiset ja luotettavat rahoituskumppanit palveluksessamme, ja me toimimme aina yhteyshenkilöinä rahoitusyhtiön ja asiakkaamme välillä hoitaen tarvittavat paperityöt.

Käyttövuokra

Käyttövuokran suosio kasvaa hetki hetkeltä. Se on leasingin tapainen hankintatapa, jossa rahoitetaan koko ratkaisu kuukausivuokraksi.
Sopimus on tyypillisesti 36-60 kuukauden pituinen.

Ero pelkkään laitteiston leasingiin on siinä, että käyttövuokraan voidaan lisätä rahoitettavaksi myös palveluiden osuus, eli mm. ylläpito-/huoltosopimus, ohjelmistot ja Avaimet Käteen- toimitus, asennus ja käyttökoulutus.
Lasku tulee tällöin yhtenä koontilaskuna rahoitusyhtiöstä.

Käyttövuokra tuo yrityksellenne muun muassa seuraavia etuja:

1)-6) vastaavat kuin Leasingissä, ks. yläpuolelta

7) Vain yksi lasku koko ratkaisuun liittyvästä kokonaispaketista (laitteet + ylläpito-/huoltosopimus + ohjelmistot + toimitus/asennus)

Käyttövuokran suosio lisääntyy sen helppouden, joustavuuden ja paperityön minimoinnin ansiosta.

Suoravuokra

Suoravuokra on tapa hankkia laitteistot ilman rahoitusyhtiötä ja suoraostoa.
Idea on se, että saatte ratkaisunne suoraan meiltä, jolloin voimme sopia kanssanne sopivimman vuokrakauden tarpeen mukaisesti, vaikka vain muutamaksi kuukaudeksi.

Suoravuokra on kätevä tapa rahoittaa laitteistot kestoltaan lyhyemmälle projektille esim. monitoimilaitteen rakennustyömaalle tai erilaisiin projekteihin.
Tyypillisimmät Suoravuokrakaudet ovatkin 6-24 kuukauden pituisia.

Osto

Osto on puhdas käteiskauppa, jota käytetään yhä harvemmin.
Syynä on se, että yritykset haluavat yleensä sijoittaa rahan johonkin tuottavampaan kohteeseen.

Tällöin laitteistosta ja palvelusta maksetaan ns. leasingia tai käyttövuokraa, eikä hankinta sido pääomaa heti kokonaismääräisesti kerralla.

Laitteisto on kuluvaa tavaraa, jonka omistamisesta ei pitkällä tähtäimellä ole asiakkaalle hyötyä, kun laite vanhenee kohti elinkaarensa loppua ja menettää reaaliarvonsa. Myös tekniikka kehittyy huimaa vauhtia – rahoituksen myötä pysytään paremmin ja joustavammin kehityksessä mukana.
Monet asiakkaat haluavat rahoituskauden päättyessä päivittää laitteet uusiin nykyaikaisiin malleihin. Tämä on rahoituksen kanssa ketterää, kun laitteiston lunastuksista/vanhojen vastuiden uudelleenrahoittamisista voidaan sopia, toisin kuin jos kohteen todella omistaa kertaoston myötä.

Jos kuitenkin haluat ostaa ja omistaa laitteistot, on Osto hankintavaihtoehdoista silloin järkevin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!